UVJETI KORIŠTENJA

Zbog stalnih tehničkih inovacija i promjena mjerodavnog zakonskog okvira s vremena na vrijeme Uvjeti korištenja bit će izmijenjeni i/ili dopunjeni. Stoga molimo korisnika da pregleda ove Uvjete korištenja prije svakog posjeta internetskoj stranici i uzme u obzir izmjene i/ili dopune.

Uvod

Internetska stranica OPG Tržnice uspostavljena je s ciljem spajanja kupaca s domaćim proizvođačima koji posluju u Ogulinu i Karlovačkoj županiji. Stranica je besplatna za korisnike i kupce. Projekt nije web shop već je samo prezentacijski koncept namijenjen neposrednom povezivanju kupaca i proizvođača.

Pristupom na stranicu bez ograničenja i prigovora prihvaćate ove Opće uvjete korištenja internetske stranice koje možete ispisati ili pregledavati.

Opći uvjeti korištenja internetske stranice

1. Intelektualno vlasništvo

Ako nije drukčije navedeno, svi sadržaji stranice OPG Tržnice (tekstovi, fotografije i dr.), dizajn i ostali elementi vlasništvo su Udruge Plus te su zaštićeni propisima prava intelektualnog vlasništva.
Možete upotrebljavati sadržaje stranice isključivo za osobne nekomercijalne potrebe te ih u tu svrhu možete pohraniti isključivo na svoj uređaj (računalo, mobilni uređaj, tablet i dr.). Snimanje podataka, djelomično ili u cijelosti, na bilo koji drugi medij za pohranu podatka, njihovo reproduciranje, objavljivanje ili upotreba u komercijalne svrhe dozvoljeni su samo uz prethodnu pisanu suglasnost Udruge Plus.
 
2. Uredništvo

Ovu internetsku stranicu za vas uređuju Udruga Plus. Udruga Plus je odgovorna za postavljanje platforme i pružanje podrške korisnicima i kupcima, registrirani ponuditelji su odgovorni za ispravnost sadržaja na vlastitim profilima.

3. Odricanje od odgovornosti za ispravnost ponude

 • Informacije o domaćim proizvođačima isključiva su odgovornost registriranog domaćeg proizvođača. Svaki domaći proizvođač nudi svoje proizvode te odgovara za svoje kontakt podatke, vrijeme dostave, ponudu proizvoda i ostale informacije na njihovim stranicama.
 • Registriranjem na stranici domaći proizvođači suglasni su da se njihovi podaci uneseni na platformu objavljuju javno te da su odgovorni za sadržaj koji su unijeli.
 • Ove internetske stranice sadrže slike, cijene, opis ponuda, proizvoda i ostalo. Sadržaj je moguće mijenjati u bilo kojem trenutku. Udruga Plus omogućuje pristup tim informacijama, no ne preuzima odgovornost u pogledu njihovog sadržaja.
 • Za internetske stranice do kojih se dolazi putem hiperveza i za njihov sadržaj odgovorni su isključivo vlasnici tih stranica, kao i za prodaju proizvoda koji se tamo nude te za rješavanje povezanih narudžbi.
 • Udruga Plus ne preuzima odgovornost za kršenje autorskih prava, zaštitnih znakova ili drugih prava intelektualnog vlasništva ili osobnih prava do kojih dolazi na nekoj stranici kojoj se pristupa putem hiperveze.
 • U slučaju narudžbe pisanim putem ili telefonski ista se realizira u izravnoj komunikaciji između ponuditelja i korisnika po uvjetima dogovorenim između te dvije strane.
 • Ovo odricanje od odgovornosti vrijedi za svu poslovnu suradnju između kupca i ponuđača koja se prikazuju na internetskoj stranici OPG Tržnice.
 • Korisnik je dužan brinuti se o sigurnosti svoje korisničke lozinke i povremeno je mijenjati. Korisnik je u potpunosti odgovoran za svu štetu nastalu neovlaštenim korištenjem prava pristupa, kao i sve sadržaje objavljene pod njegovim korisničkim imenom. Udruga Plus ne odgovara za slučajeve zloporabe korisničke lozinke, ali čim korisnik javi o vjerojatnoj zloporabi, može odgovarajuće postupati.
 • Udruga Plus ovlaštena je u svakom trenutku zatvoriti korisnički račun onih korisnika koji krše ove Uvjete i pravila korištenja ili na neki drugi način usporavaju ili ometaju rad internetskog portala OPG Tržnice.
 • Udruga Plus zadržava pravo, uz zatvaranje korisničkog računa, poduzeti i druge odgovarajuće mjere protiv korisnika koji krše ove Uvjete i pravila korištenja. Uvjeti i odnosi između korisnika i Udruge Plus podliježu zakonima Republike Hrvatske. U slučaju spora nadležan je sud u Zagrebu.
 • Zabranjeno je naručivanje i objavljivanje sadržaja koji su nezakoniti, štetni, prijeteći, koji zlostavljaju, uznemiravaju, kleveću ili su na bilo koji način štetni malodobnim osobama. Nedopušteni su sadržaji koji sadrže osobne podatke drugih osoba bez njihova izričitog odobrenja. Korisnik se obvezuje da neće objavljivati sadržaj koji je u suprotnosti sa zakonom, ostalim propisima i Ustavom Republike Hrvatske. Korisnik se posebno obvezuje da neće prodavati i oglašavati prodaju robe kojima bi se kršila autorska i srodna prava trećih osoba.
 • Svi eventualni sporovi nastali iz odnosa korisnika OPG Tržnice  i oglašivača (nastali zbog istinitosti podataka o korisniku ili sadržaju ponude, o predmetu, cijeni ponude, trajanju akcije i sl.) rješavaju se isključivo između korisnika. Udruga Plus nije odgovoran ni za kakvu štetu bilo koje vrste, nastale kao posljedica takvih odnosa.

 
4. Opće odricanje od odgovornosti

Udruga Plus nastoji držati svoje internetske stranice čistima od virusa, ali nije u mogućnosti jamčiti njihovu potpunu odsutnost. Stoga preporučamo da se poduzmu potrebne mjere zaštite od virusa (npr. uporaba antivirusnih programa za detekciju virusa) prije preuzimanja dokumenata i podataka.
Udruga Plus ne jamči da usluge ponuđene na njegovim internetskim stranicama ne sadrže greške te ne jamči dostupnost tih usluga.

5. Proizvodi

Robne marke/proizvodi prikazani na ovoj internetskoj stranici primjeri su robnih marki/proizvoda dostupnih na OPG Tržnici. 

6. Zaštita podataka

Svi podaci prikupljeni na stranici pohranjeni su bazi podataka Udruge Plus te se neće koristiti ni u koje druge svrhe. Udruga Plus neće posredovati vaše osobne podatke trećim neovlaštenim osobama.
Kupac se slaže s time da registrirani subjekt kojem su dostavili osobne podatke, ih kontaktira kako bi uspostavili kupnju proizvoda. Registrirani subjekti ne smiju koristiti osobne podatke kupaca u niti jednu drugu svrhu.

Udruga Plus nema uvid u podatke koje kupci šalju registriranim subjektima.
Registrirani domaći proizvođači, slažu se primati obavijesti Udruge Plus na temu novih ažuriranja unutar Internetske stranice, preporuka načina korištenja Internetske stranice i drugih poruka i materijala koji služe za poboljšanje usluge i ponude kupcima koji posjećuju Internetsku stranicu.